TrafficNews.bg се сдоби с кадри от драмата в Спешния център в

...
TrafficNews.bg се сдоби с кадри от драмата в Спешния център в
Коментари Харесай

Публикуваха кадри от драмата с малкия Дани в Спешния център на Ботунец

TrafficNews.bg  се снабди с фрагменти от драмата в Спешния център в столичния квартал Ботунец, където в сряда умря 10-годишният Йордан.

Трагедията провокира необятен публичен отзив и докара до митинги.

След като глътнал пионка от „ Не се сърди дребосъче “ дребният Дани почнал да се задушава и храчи кръв. Близките му повикали кола за спешна помощ, по-късно я отказали и закарали сами детето в болничното заведение в столичния квартал. Там обаче нямало доктор, а единствено медсестра. Липсвала и нужната инсталация, написа Трафик Нюз. Видеото, снимано от близки на момчето, демонстрира какво се е случило в Спешния център. 



Семейството на Йордан твърди, че откакто на детето не е оказана съответна помощ във Спешния център, те са потърсили подпомагане и в поликлиниката, която се обитава в същата постройка, само че там отказали да им отворят вратата, с цел да влязат. 

По-рано от пресцентъра на Спешна помощ оповестиха, че незабавен екип с доктор е пътувал към дома на момчето, само че представяща се за негова вуйна жена е отказала колата за спешна помощ, обяснявайки, че сами ще закарат Йордан.   От там допълниха също, че те не са болнично заведение и доктор не е имало, тъй като е бил на адрес.

По информация на  TrafficNews.bg  опечаленото семейство е отказало аутопсия, само че все пак такава е била направена. Жители на квартала описват, че експертизите по случая към този момент са подготвени. От ВМА обаче отхвърлиха да потвърдят информацията и споделиха, че по случая се води следствие. Протестът, който беше проведен за през днешния ден от жителите на квартала не се състоя. Очаква се подобен да бъде проведен в неделя.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР